Anul trecut, personalul Romatsa s-a instruit la Miami pe 930.000 dolari, Microsoft, Dell si Deutsche Bank iau ajutoare de stat de 30 mil. euro pentru 1.100 de locuri de munca si care sunt afacerile paguboase ale miliardarilor lumii in Romania
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Microsoft, Dell si Deutsche Bank iau ajutoare de stat de 30 mil. € pentru 1.100 de locuri de munca. Si romanii au intrat in aceasta schema
Gigantul Deutsche Bank, care dezvolta in Bucuresti un centru de tehnologie pentru Europa de Est in care vor lucra 500 de oameni, a primit in decembrie un acord de finantare de 15 mil. euro din partea statului, ca parte a unui proiect de investitii de 40 mil. euro, potrivit unui document publicat pe site-ul guvernului, noteaza Ziarul Financiar.
In aceeasi zi, 20 decembrie 2013, guvernul a mai aprobat ajutoare de stat pentru alti doi giganti din IT – Microsoft si Dell, companii care vor crea 200, respectiv 455 de locuri de munca. In total, in apropierea Craciunului statul a semnat acorduri cu cele trei companii in valoare totala de 30 mil. euro pentru a sustine investitii de 72 mil. euro (in cazul companiilor de tehnologie investitia este considerata valoarea costurilor salariale) si a crea 1.155 de locuri de munca.
Afacerile imobiliare paguboase ale miliardarilor lumii in Romania
Bogati de top precum Gerald Grosvenor, Eyal Ofer, Beny Steinmetz, Mordechay Zisser sau Sándor Csányi au investit direct sau indirect in imobiliare romanesti peste 1,3 mld. euro, insa au pierdut sute de milioane de euro in principal din devalorizarea terenurilor nedezvoltate, relateaza Capital.ro.
Plecand de la lista cu cei mai mari miliardari ai lumii, care sunt prezenti au afaceri imobiliare in Romania, Capital a realizat un top al investitorilor care au avut cel mai mult de pierdut de pe urma activitatilor desfasurate la nivel local.
Majoriatea acestor afaceri s-a ofilit sub soarele arzator al crizei si spre deosebire de investitorii straini care au reusit sa paraseasca piata locala, acestia sunt legati de Romania prin miile de hectare de teren acumulate in vremurile bune la preturi exorbitante.
Chiar daca prezenta acestor investitori pe o anumita piata este un semnal pozitiv, activitatea lor nu este intotdeauna incununata cu lauri. Multe dintre proiectele in care s-au implicat sunt in continuare blocate sau date uitarii. Consultantii chestionati de Capital spun ca multe dintre investitiile realizate de acesti miliardari s-au dovedit a fi un esec groaznic si cu impact negativ asupra comunitatii de investitori.
In trei ani pe Bursa, Fondul Proprietatea a devenit mai mult “caine de paza” si mai putin "fond de investitii"
Trei ani au trecut de cand Fondul Proprietatea (FP) s-a listat pe Bursa de Valori Bucuresti. In tot acest timp americanii de la Franklin Templeton, compania care administreaza FP, au devenit o sperietoare pentru companiile de stat romanesti, cu manageri numiti politic si in general obisnuiti sa nu fie deranjati de nimeni. Totusi, in cursa pentru cresterea pretului actiunilor si atingerea unei profitabilitati cat mai mari pe termen scurt, Fondul Proprietatea s-a indepartat incet dar sigur de principalul sau obiect de activitate: investitiile, scrie Wall-Street.ro.
Sefii Fondului au adunat ieri reprezentanti ai statului roman, ai ambasadei SUA, dar si ai Bursei de la Bucuresti pentru a marca implinirea a trei ani de la listarea FP. Majoritatea privirilor au fost indreptate catre Liviu Voinea, ministrul Bugetului, si unul dintre cei mai vizibili reprezentanti ai Guvernului in ultima perioada.
El a promis continuarea privatizarilor prin intermediul bursei in 2014, program de care FP este interesat in mod direct, cel putin doua dintre companiile unde Fondul este actionar (Hidroelectrica si CE Oltenia) urmand sa sa fie listate in acest an.
Anul trecut, personalul operativ al ROMATSA s-a instruit la Miami. A costat 930.000 de dolari
In 2013, Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) si-a trimis personalul operativ sa se perfectioneze la Miami, la celebra scoala de aviatie Pan Am International Flight Academy. Nota de plata: peste 930.000 de dolari, din surse proprii. Pan AM International Flight Academy este o prestigioasa scoala de aviatie specializata in training-ul pilotilor din toata lumea, care are sediul la Miami, SUA, informeaza Economica.net.
In urma cu exact un an, pe 22 ianuarie 2013, ROMATSA a atribuit, in calitate de autoritate contractanta, prin negociere, fara anunt de participare, academiei americane Pan AM International Flight Academy un contract de peste 930.000 de dolari fara TVA, de furnizare cursuri de perfectionare pentru controlorii de trafic aerian (cursuri refresher controlor trafic aerian (CTA), asa cum e specificat in SEAP.
In 2008, ROMATSA si-a instruit oamenii cu peste 500.000 de euro la Colegiul de controlori de trafic aerian – N.A.T.S. din Marea Britanie, cea mai mare institutie de profil din Anglia. Tot in 2008, ROMATSA a trimis 56 de angajati sa se formeze la National Air Traffic Services' Training College (NATS) din Hurn (Bournemouth), Marea Britanie.
Small business in online: cum au transformart cativa antreprenori romani pasiunile in afaceri
Tot mai multe idei de afaceri incep sa prinda contur in online. Daca in piata de electronice sau fashion acest gen de business a explodat in ultmii ani, antreprenorii cu planuri marete ne arata ca inca mai sunt nise foarte putin exploatate, dar cu potential.
Pasionati de ceaiuri si cafea, Cristi Stranutu si Cosmin Niculescu au hotarat sa lanseze un magazin online care sa porneasca de la aceste pasiuni. In scurt timp ideea lor s-a tranformat in plan de business si intr-un an Maya Tea&Coffee a inceput sa vanda primele produse, arata Forbes Romania.
Pe site-ul lansat de curand se gasescpeste 100 de ceaiuri, 20 de tipuri de cafea premium si 8 sortimente de ciocolata calda, bauturi alese cu grija si aduse din toate colturile lumii. Mai mult, magazinul vine cu o oferta speciala, fiind primul magazin online de ceaiuri unde poti sa iti faci abonamente. Cei care doresc sa se aboneze pot sa aleaga din 60 de varietati de ceaiuri, impartite pe cinci categorii. Preturile abonamentelor sunt intre 155 si 169 de lei, in cazul abonamentelor pentru 12 luni, iar preturile abonamentul de sase luni sunt de 85 si 95 de lei.
Proiect estimat la 28 milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului Oradea
Aeroportul Oradea vrea sa contracteze lucrari de extindere si modernizare a suprafetelor aeroportuare, proiectul avand o valoare estimata de 125,5 milioane lei, inclusiv TVA (27,7 milioane de euro), scrie Mediafax.ro.
Proiectul vizeaza, printre altele, extinderea pistei de decolare - aterizare, realizarea a doua cai de rulare/degajare si a unei platforme de imbarcare - debarcare care sa poata asigura stationarea unui numar de sase aeronave, precum si modernizarea sistemului de balizaj, potrivit datelor din caietul de sarcini. Termenul pentru finalizarea contractului este de 18 luni de la data atribuirii.
Cine sunt oficialii responsabili de lantul erorilor in accidentul aviatic din Apuseni. INFOGRAFIC INTERACTIV
Raportul prezentat miercuri la Guvern indica multi responsabili care au actionat in culpa. Si iese in evidenta lipsa coordonarii, de la centru, noteaza Stirileprotv.ro.
S-au pierdut 6 ore pretioase, o jumatate de zi, pentru ca operatiunile au fost pasate pe plan local, in timp ce, la Bucuresti, autoritatile au comunicat cu mare intarziere. Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pe tara a vorbit la ora 16 cu medicul ranit, dar a cerut la STS localizarea ranitilor abia la ora 20.
Miercuri, generalul Ion Burlui si-a dat demisia, dupa ce s-a incurcat in declaratii. Acelasi raport, intocmit de autoritati nu spune nimic despre raspunderea ministrilor de la Interne si Transporturi, desi acestia aveau prin lege atributii clare in organizarea unor celule de criza.
Ce despagubiri pot primi victimele accidentului aviatic din Muntii Apuseni
Avionul Scolii Superioare de Aviatie Civila implicat in accidentul din Apuseni este asigurat la Omniasig, iar polita emisa acopera riscul de deces sau invaliditate totala permanenta in cazul pilotilor si pasagerilor pana la suma totala de 287.500 euro, noteaza Gandul.info.
Polita a fost incheiata pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 si acopera toate cele 16 avioane si elicoptere ale Scolii Superioare de Aviatie Civila, care a platit 160.020 lei pentru asigurare.
Planul de lupta al ministrului Chitoiu impotriva evaziunii fiscale
Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor, propune o serie de masuri fiscale, care sa fie aplicate in prima jumatate a acestui an, sa combata evaziunea si sa aduca mai multi bani la buget.
Reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) este o masura necesara, dar nu suficienta pentru combaterea evaziunii fiscale, considera Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor, care isi propune sa aplice in urmatoarea perioada mai multe masuri care sa aduca incasari mai mari la bugetul statului. Ministrul Finantelor a declarat ca va lua in urmatoarele luni o serie de masuri de natura legislativa privind interpretarea si imbunatatirea legislatiei fiscale, astfel incat acestea sa duca la starpirea evaziunii, potrivit Adevarul.ro.
Modificarea sistemului de penalitati. Firmele care nu declara sau declara eronat in mod intentionat obligatiile fiscale vor fi penalizate cu 20%- 50% din suma nedeclarata. Procentul de penalizare va fi aplicat in functie de valoarea sumei nedeclarate, iar masura va fi promovata pana la finalul acestei luni.
Bonificatii pentru platile in avans. Cei care vor plati in avans impozitele si taxele vor primi bonificatii de 5%-10%, dupa modelul bonusului acordat la plata in avans a impozitelor si taxelor locale. De exemplu, bonus pentru impozitele platite de PFA sau impozitele pe chirii.
Sefa Yahoo, la Forumul Economic de la Davos: “2014 va fi un an de referinta pentru evolutia internetului, care va schimba radical viata de zi cu zi”
Anul 2014 va fi unul de referinta pentru viitorul Internetului, iar evolutiile care au loc vor schimba in mod fundamental viata de zi de zi a oamenilor, a afirmat miercuri directorul general al Yahoo, Marrisa Mayer, intr-o dezbatere la Forumul Economic Mondial de la Davos, relateaza CNBC, preluat de Incont.ro.
Internetul lucrurilor este un concept destul de simplu in aparenta, dar complex din punct de vedere logistic, respectiv companiile pot pune cipuri in obiecte, masini, termometre, frigidere, becuri, iar acestea pot fi astfel controlate de la distanta.