Primul VIDEO cu Windows 8

Cel mai mare dezvoltator de software din lume urmeaza sa lanseze noul sistem pe piata in urmatoarele 18 luni, potrivit agentiei Reuters.

Cu ce vine ultima versiune de Windows? Accentul pus pe functiile touchscreen si optimizarea pentru tablete sunt principalele noutati ale sistemului de operare. Microsoft spera astfel sa prinda din urma Apple pe aceasta piata aflata intr-o continua expansiune.

Producatorii de chip-uri care vor dori sa foloseasca Windows 8 pentru tablete vor trebui sa lucreze cu un singur producator de PC-uri pentru a accelera procesul de distributie, conform indicatiilor gigantului software, informeaza Bloomberg. Astfel, cativa producatori de PC-uri s-au plans ca ar putea "ramane pe dinafara" pe piata tabletelor cu noul sistem de operare Microsoft, subliniaza Mediafax.

Microsoft a prezentat softul in demonstratii la conferintele din Taipei si Palos Verdes, California. Pagina de start a Windows 8 este similara cu interfata Windows Phone 7, sistemul de operare pentru smartphone-uri, cu placi cu continut live care pot fi manipulate prin atingerea ecranului.

Vezi AICI primele fotografii cu Windows 8

Compania promite ca sistemul va fi compatibil cu o gama larga de computere si gadget-uri, de la PC-uri traditionale la laptop-uri si tablete, primind comenzi atat prin touchscreen cat si prin tastatura si mouse.

Producatorul american de chip-uri Qualcomm a anuntat joi ca va colabora cu Microsoft la dezvoltarea noii versiuni de Windows pentru gama de procesoare Snapdragon, folosite la smartphone-uri si tablete.

Distribuitorii taiwanezi de computere sunt ingrijorati ca restrictiile pe care se zvoneste ca ar urma sa le impuna Microsoft vor limita numarul producatorilor de tablete cu noul sistem de operare la acele companii alese de producatorii de chip-uri. In mod normal, distribuitorii isi pot alege liber partenerii de afaceri.

"Aceasta industrie nu apartine Microsoft sau Google, ci tuturor jucatorilor. Nu pot face aceasta decizie pentru noi toti. Este o problema", a spus Jim Wong, presedintele Acer, al doilea mare distribuitor de PC-uri la nivel mondial.

Reprezentantii Sony au refuzat sa comenteze pe marginea informatiilor din presa privind restrictiile dorite de Microsoft, insa au afirmat ca Windows 8 va fi probabil deschis pentru toate partile interesate.

Windows 8, doar numele de cod. Noul sistem de operare ar putea primi o alta denumire

Directorul diviziei Windows din cadrul Microsoft, Steven Sinofsky, a explicat ca noul sistem nu are inca o denumire oficiala, Windows 8 fiind doar numele de cod. Mai multe detalii sunt asteptate in septembrie, la o conferinta a dezvoltatorilor de software.

Sinofsky a adaugat ca data lansarii noului sistem este secreta, precizand doar ca produsul nu va fi gata pana la toamna. De obicei, Microsoft asteapta aproximativ trei ani intre lansarile versiunilor majore de Windows, iar data aparitiei pe piata a lui Windows 8 ar putea fi in intervalul octombrie 2011 - octombrie 2012.

Sinofsky a adaugat ca Microsoft vrea sa integreze serviciile Skype de telefonie si videoconferinta pe internet in noul sistem de operare, dupa ce a cumparat luna trecuta compania cu 8,5 miliarde de dolari.

Citeste si:

Retetele succesului de milioane de dolari. 8 oameni de afaceri celebre isi dezvaluie secretele VIDEO

China si-a permis "putin" lux in Tibet. Hotelul aflat la 3.600 metri deasupra nivelului marii