Business Insider prezinta astazi povestea romanului Robert Cezar Matei, nascut in Capitala si plecat in Statele Unite sa studieze la Stanford. Putea fi milionar astazi, dar a ratat ocazia din cauza mai multor momente de proasta inspiratie.

Bucuresteanul a refuzat, intai, sansa de a lucra la Facebook si a decis, in schimb, sa isi puna inteligenta la treaba la Stanford. Apoi, n-a fost impresionat de Jack Dorsey de la Square si a refuzat si aceasta oporturinate.

Dar cea mai costisitoare decizie a aparut mai tarziu. I s-a oferit un job la Instagram, unde ar fi fost al doilea inginer, iar fondatorii companiei i-ar fi propus, pana la acel moment, doar inca unei persoane sa vina in echipa. Instagram a fost cumparata de Facebook cu suma fabuloasa de 1 miliard de dolari.

In locul acestei oferte, bucuresteanul s-a dus la Quora. 

"Daca esti in Silicon Valley de indiferent cata vreme, oricum pierzi oportunitati", spune el. "Oportunitatile sunt rar atat de aproape pe cat par ele dupa o intelegere ulterioara. Sunt, de asemenea, milioane de moduri in care viata mea ar fi putut putut fi mai rea", a mai declarat Matei.

 

Foto: Robert Cezar Matei via Facebook