Chiar daca fata de anul trecut, numarul celor care platesc cu cardul hainele, cosmeticele sau parfumurile cumparate online s-a dublat, procentul claseaza Romania tot la coada clasamentului european. Astfel, doar 4% din romani achita cu cardul, in timp ce in Bulgaria si Turcia procentul este de 5%.

Pasionati de shopping online

La polul opus se afla norvegienii si danezii, unde 71%, respectiv 68% dintre locuitorii prefera sa achite cumparaturile cu cardul.

Care este portretul internautului roman care achita cu cardul

Cei de la Gecad ePayment spun ca, in primele opt luni din an, cumparatorii care au platit cel mai des cu cardul in magazinele online au fost barbati, cu varsta cuprinsa intre 30-40 de ani.

Romania, codasa la capitolul internet

Chiar daca procentul gospodariilor cu acces la Internet a crescut 42% anul acesta, Romania este pe penultimul loc in Europa la acest capitol. Supriza insa! Am reusit sa-i surclasam pe bulgari. Astfel, in Bulgaria, doar 33% din locuinte au conexiune la internet.

Tarile europene cu cel mai mare grad de pentetrare a Internetului sunt Olanda (91%) si Norvegia (90%).

De altfel, exista tari unde accesul la internet este unul dintre drepturile fundamentale ale omului. De exemplu, guvernul finlandez a votat, in aceasta vara, ca accesul la internet sa fie unul dintre drepturile fundamentale ale populatiei de aici.