Cererea se dovedeste a fi foarte mare. Farnell, unul dintre distribuitori, a anuntat ca nu mai are nimic pe stoc. Producatorii au anuntat ca vor continua sa fabrice in loturi de cate 10.000, pana cand cererile vor fi indeplinite.

Se pune intrebarea: de ce Fundatia Raspberry Pi, organizatia care sta in spatele acestui device, a creat acest calculator?

Eben Upton, director executiv al organizatiei RP, a declarat ca aparatul a fost realizat special pentru a fi lansat pe piata educatiei.

Intreaga idee a fost sa construim un computer accesibil tuturor, pentru ca toti copiii, indiferent de posibilitatile parintilor, sa invete cum sa foloseasca un calculator", a spus Upton.

Fundatia Raspberry Pi doreste ca o companie din China sa produca un million de asemenea device-uri care sa ajunga in tarile in curs de dezvoltare si in scolile in care nu exista calculatoare.

Performanta multimedia a Raspberry Pi este substantial mai buna ca cea a Tegra 3, un cip existent in multe smartphone-uri, a adaugat Eben Upton. Singurul telefon inteligent care se apropie de performantele Raspberry Pi este Galaxy S 2.

Organizatia nu intentioneaza sa faca bani din aceste computer, este si va ramane una non-profit, a tinut sa precizeze directorul executiv.