"Cei mai mari fani ai Internetului sunt tinerii (16-24 ani), 97% dintre ei navigand frecvent in mediul virtual. De fapt, penetrarea Internetului este invers proportionala cu varsta. Cu cat aceasta din urma creste cu atat e mai mica incidenta. Totusi, printre cei de varsta medie (25-44 ani), mediul online ramane popular, inregistrand o penetrare de peste 70%. Intr-adevar, printre varstnici gasim mai putini utilizatori, dar si in randul lor rata depaseste 30%", spun reprezentantii 360insights.

Si nivelul educatiei este un factor care influenteaza deschiderea persoanelor catre utilizarea Internetului. Persoanele mai educate folosesc intr-o masura mai mare Internetul, procentajul ajungand in cazul celor cu studii superioare la 93%.

"O corelatie similara este evidenta urmarind treptele de venit. Un nivel ridicat al acestora corespunde unei incidente mai mari a Internetului, acesta inregistrand o utilizare de 87% in randul celor cu castiguri ridicate", potrivit studiului.

Romanii, dependenti de internet

Dependenta de Internet a romanilor este evidentiata si de frecventa de utilizare, activitatile online fiind nelipsite de pe agenda zilnica.

"Astfel, dintre toti cei care utilizeaza Internetul, 79% sunt online zilnic. Acest lucru demonstreaza ca cei care descopera acest spatiu virtual il imbratiseaza pe deplin, incluzand sesiunile online in rutina de zi cu zi. Mai mult, 96% dintre internauti navigheaza saptamanal in spatiul online. Deci, doar 4% din cei care au descoperit Internetul il utilizeaza mai rar de o data pe saptamana", potrivit reprezentantilor 360insights.

Studiul este reprezenativ la nivel urban, a fost realizat in luna august, pe un esantion de 800 de persoane, femei si barbati, intre 16 si 64 de ani.

Citeste si:

China si Bill Gates construiesc reactorul nuclear 4G. Un miliard de dolari costa numai cercetarea