Modelul pus in vanzare pe piata japoneza are un ecran de 12 inci si un pret de 1.400 de dolari. Deocamdata, acesta poate fi cumparat doar din Japonia. Iar suprizele Toshiba nu se opresc aici! Un nou model cu ecran de 20 de inci va fi lansat sambata, la un pret de 2.800 de dolari.
 
Cum functioneaza televizorul
 
Noul model Toshiba va permite utilizatorilor sa vada filme si emisiuni in format tridimensional, dar si in format traditional 2D.
 
Daca restul modelelor de LCD-uri 3D de pe piata functioneaza doar "la pachet" cu ochelari pentru a putea reda imagini tridimensionale, la televizorul Toshiba ecranul are un strat de lentile foarte subtiri, iar lumina este transmisa de la ecran catre noua puncte din fata acestuia si creeaza iluzia de "adancime".
 
Mai putin de 10% din utilizatori vor cumpara un LCD 3D
 
Chiar daca producatorii de electronice se intrec in lansari de televizoare care de care mai fastuoase si cu mai multe caracteristici, studiile arata ca, in realitate, momentul de glorie a LCD-urilor 3D pare ca a apus.
 
Astfel, numai 10% din cei chestionati de Nielsen la nivel global planuiesc sa-si cumpere un televizor 3D anul viitor.
Un mare dezavantaj este si faptul ca de lansarea primul astfel de LCD si pana acum, abia acum au aparut primele televizoare care pot rula filme fara sa fie nevoie sa cumperi ochelari speciali sau un set-up box special.