Telefonul Lumia 920 are un ecran de 4,5 inci (11 cm) si o camera foto de 8,7 megapixeli cu lentile mobile care folosesc soft de stabilizare a imaginii, a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop, intr-o conferinta de presa la New York.

Celalalt model, Lumia 820, are un ecran de 4,3 inci si o camera foto de 8 megapixeli, fara soft optic. Ambele telefoane vor fi lansate la vanzare in trimestrul al patrulea al acestui an.

Nokia mizeaza pe parteneriatul cu Microsoft pentru stimularea vanzarilor si refacerea profitabilitatii companiei, dupa ce a ramas in urma concurentilor sai.

Producatorul finlandez de telefoane vrea sa recastige clienti pe piata americana, in cadrul eforturilor de relansare pe piata mondiala.

Vezi VIDEO cu cele mai noi modele Nokia pe www.yoda.ro.

"Astazi este un pas foarte important si vor urma si altii. Nu exista un singur punct de rascruce. Trebuie sa reusim acum si sa trecem la urmatorul pas", a afirmat marti Elop intr-un interviu.

Prezentarea modelelor Lumia confera Nokia un mic avans, inainte ca doi rivali importanti sa isi prezinte noile telefoane.

Motorola Mobility, divizie a Google, urmeaza sa prezinte in cursul acestei zile, la New York, unul din primele modele de telefoane full-screen in SUA, potrivit unei surse apropiate situatiei.

Apple urmeaza sa faca prezentarea telefonului iPhone 5 pe 12 septembrie.

Nokia, al carei rating a fost redus in acest an la nivelul junk, nerecomandat investitiilor, de catre toate cele trei mari agentii de evaluare financiara, a anuntat desfiintarea a peste 20.000 de locuri de munca si a inchis unitati de productie si cercetare, in incercarea de rentabilizare a operatiunilor.