"Noi credem ca localizarea este un element esential pentru succesul unui ecosistem cum este Ovi. Localizare completa inseamna ca oferim acces la continut local, suport pentru limba locala si preturi in moneda locala. Ovi Store este cea mai simpla cale de a descarca o aplicatie pe un terminal Nokia", a spus Petrescu, citat de Mediafax.

Ovi Store a fost lansat de Nokia, pe piata mondiala, la jumatatea anului trecut, iar pentru piata romaneasca a fost disponibil de la inceputul acestui an.

"Pana in acest moment, Zuma, Nokia Energy Profiler, YouTube, Locago si High Speed 3D Lite sunt cele mai descarcate aplicatii in Romania. Prin Ovi Store, utilizatorii pot descarca si achizitiona aplicatii si widget-uri locale", a adaugat directorul general al Nokia Romania.

Pe Ovi Store sunt disponibile, in total, 9.500 de aplicatii, care pot rula pe 135 de modele de terminale produse de Nokia.

"Varianta locala permite romanilor sa se alature celor 90% dintre utilizatorii de telefoane mobile Nokia care pot beneficia de continutul Ovi Store in limba materna si celor 80% din utilizatori care pot face cumparaturi la Ovi Store in moneda lor nationala", a subliniat Petrescu.

Prin Ovi Store, pot fi descarcate si achizitiona aplicatii pentru terminalele Nokia. Continutul disponibil la Ovi Store este compatibil cu diverse modele de dispozitive mobile, fiind adaptat necesitatilor specifice ale utilizatorilor. Jocuri, fisiere video, aplicatii utilitare, podcast-uri, tonuri de apel, widget-uri, software de afaceri si alte tipuri de continut sunt disponibile prin Ovi Store.