Comentariul ce a aruncat Microsoft direct in mijlocul unui scandal urias. Cu ce a socat lumea unul dintre executivii companiei
Unul dintre executivii companiei de IT din Statele Unite a fost acuzat de rasism, dupa ce le-a povestit colegilor sai ca nu-l impresioneaza absolut deloc cutremurul de 9 grade pe scara Richter si valurile seismice, inalte de sapte metri, care au lovit din plin Tara Soarelui Rasare si au omorat peste 18.000 de oameni pe 11 martie, scrie The Telegraph.
Vicepresedintele grupului Microsoft le-a spus colegilor de birou ca, daca ar avea puterea necesara “ar mai crea inca un tsunami”. Managerul companiei de IT ar fi declarat ca nu simte compasiune pentru victimele nipone. Comentariile au avut loc in aprilie, la aproape o luna de la tragedia care a zguduit Japonia si a produs pagube in valoare de peste 200 de miliarde de dolari.
Potrivit publicatiei britanice, executivul este cunoscut in corporatie pentru comentariile rautacioase cu privire la diferite nationalitati.
Directorul si-a schimbat insa pozitia atunci cand a fost contactat de jurnalistii de la The Sunday Telegraph. “Microsoft gaseste deplorabil orice comentariu de aceasta natura, deloc definitoriu pentru cultura si valorile noastre si in neconcordanta cu dezastrul natural in urma caruia compania si angajatii Microsoft s-au implicat, donand sume semnificative in reconstructia Japoniei”, a spus unul din purtatorii firmei de IT.
Microsoft are 2.500 de angajati in subsidiarele din Japonia. Mai mult, corporatia americana s-a implicat intr-o campanie de strangere de fonduri pe Twitter, pentru victimele lovite de tsunami – se strangeau donatii de fiecare daca cand utilizatorii retrimiteau anumite mesaje referitoare la motorul de cautare dezvoltat de Microsoft, Bing.
Incidentul, care-l vizeaza pe unul dintre presedintii Microsoft, are loc dupa ce gigantul lui Bill Gates a fost implicat intr-un alt scandal, insa cu tenta sexuala. Michael Mercieca, un executiv al Microsoft din Texas, a fost acuzat de hartuire sexuala de o fosta colega de munca, Tracy Rummel. Aceasta din urma a depus o plangere interna vizavi de incident, insa Microsoft nu a admis cererea fostei angajate. Mercieca a dat-o in judecata pe Tracy Rummel pentru calomnie si discriminare, sustinand ca diversi manageri din corporatie il evitau si ii subminau autoritatea in fata salariatilor dupa aceasta poveste, accentuand faptul ca “lucra intr-o atmosfera ostila”.
Purtatorii de cuvant ai gigantului IT n-au comentat nici atunci cu privire la cele intamplate, motivand ca “dovezile contesteaza in mod cert acuzele nefondate”. “Microsoft pune accent pe creatie si promoveaza o cultura organizationala bazata pe valorile companiei. Valorile includ deschiderea si respectul si incurajeaza diversitatea in randul angajatilor”,
afirma purtatorul de cuvant al companiei.
afirma purtatorul de cuvant al companiei.
Totodata, Simon Negus, un alt fost manager Microsoft din Marea Britanie, a fost demis dupa ce fusese acuzat ca ar fi sarutat o colega. Negus a dat organizatia in judecata pentru hartuire si concediere nefondata.
Citeste si:
Pe acelasi subiect: