Potrivit unui veteran din industria computerelor, citat de jurnalistii de la Business Insider, care lucreaza pentru una dintre companiile rivale Apple, Steve Jobs a inregistrat un succes nebun cu ale sale device-urile estetice si inteligente datorita lui Tim Cook, actualul Chief Executive Officer (CEO).

Diferenta dintre firme precum HP, Samsung, Acer, Dell si alte multinationale din IT si Apple este destul de simpla, sustine specialistul: „Daca n-ar fi fost Tim Cook, iPad-ul ar fi costat 5.000 de dolari”, a declarat acesta.

Cook a prognozat vanzarile uriase si a reusit sa se descurce cu aprovizionarea lantului de magazine Apple in asa fel incat sa obtina cifre record.

Aceasta nu este prima data cand oamenii din industria IT-ului il lauda pe Tim Cook vizavi de strategiile de business pe care le-a adoptat de-a lungul timpului, subliniaza site-ul american. Cu siguranta insa, aceasta replica este poate cea mai interesanta pe care expertii tehnicieni au adresat-o cu privire la seful Apple.

Nu faptul ca produce ipad-uri si iphone-uri „ultra-sexy”face din Apple, la ora actuala, cea mai admirata companie din lume. Adevaratul motiv este ca acestegadgeturi „ultra-sexy” sunt la fel de competitoare sau poate chiar mai ieftine, din punct de vedere al pretului, cu produsele rivale, noteaza Business Insider.

Daca iPad ar fi costat 5.000 de dolari (chiar si 1.000 de dolari in Statele Unite), cu siguranta Apple n-ar fi vandut atat de multe tablete. Mai mult, compania i-ar fi dat oportunitatea gigantului Google sa-i mai „fure” putin din cota de piata pe segmentul pietei de telefonie mobila.