Gandirea Steve Jobs. Discursul care a revolutionat era tehnologica VIDEO
Indraznet, inovativ, perfectionist, nebunesc, intuitiv, acestea ar fi doar cateva dintre "etichetele", pe care Steve Job, seful Apple, le-a primit pentru strategiile ori simplele sale idei. Unele au scandalizat, altele au revolutionat, dar cert este ca Apple a fost desemnata ani la rand drept "Cea mai admirata companie din lume", dupa ce si-a dublat profitul fara de anul precendent.
Steve, vizionarul
Steve Jobs a fost un perfectionist, intotdeauna preocupat ca produsele pe care le pune in vanzare sa fie atat frumoase, elegante, cat si functionale, intuitive si inteligente, "perfecte", dupa cum ar spune fanii sai. "Vizionarul" ii spun toti cei care ii cunosc si iubesc produsele Apple, cei care i-au urmarit discursurile. Ei stiu ca Jobs este un model de urmat si ca nu vor mai exista prea multi manageri ca el in lume.
Discursul pe care l-a tinut in 2005 in fata absolventilor de la Stanford a fost unul gustat nu numai de fanii sai si ai produselor Apple, dar si de oameni care pana atunci nu prea stiau cine este Steve Jobs.
Concluzia discursului este una devenita, intre timp, celebra: "Sa ai curajul sa-ti urmezi inima si instinctele. Acestea stiu deja ceea ce vrei sa devii."
Cei care au lucrat cu Jobs il descriu ca pe un perfectionist, obsedat de detalii si de design. Unii vorbesc ca Jobs a renuntat la un moment dat si la mobila din casa si a doar pastrat o lampa, un tablou, un pat si un birou.
Se mai spune despre el ca a fost obsedat de buna organizare si ca echipele Apple au avut mereu 100 de membri, indiferent de segment.
O strategie pe care Apple o aplica in politica sa de personal este sa nu angajeze doar experti in tehnologie, ingineri, care sa nu aiba prea multa imaginatie, ci cauta oameni pasionati de muzica, poezie, biologie sau istorie.
Poate de asta drumul Apple a plecat de la computere, dar a mers mai departe in directii suprinzatoare precum Final Cut Pro, iPod, iPad, iTunes sau iPhone.
Citeste si:
Pe acelasi subiect: