Steve Jobs a murit. Geniul de la Apple a pierdut lupta cu cancerul, la 56 de ani

"Suntem profund intristati sa anuntam ca Steve Jobs a decedat astazi", au declarat membrii consiliului de administratie al societatii.

"Caracterul briliant, pasiunea si energia lui Steve au fost sursa a nenumarate inovatii care imbogatesc si amelioreaza vietile noastre, ale tuturor", a adaugat grupul din California.

Nascut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sanatate de mai multi ani. El a fost atins in 2004 de o forma rara de cancer de pancreas si a suferit un transplant de ficat in 2009.

Aflat in concediu medical din ianuarie, el si-a anuntat demisia din postul de director general la 24 august, cedand conducerea adjunctului sau Tim Cook.

Steve Jobs a fondat compania intr-un garaj, in 1976, impreuna cu Steve Wozniak. El a demisionat in 1985, in urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere in 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedeta, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifunctional iPhone, a carui ultima versiune a fost prezentata marti.

Un site de Internet va fi pus la dispozitia celor care vor sa-i aduca un omagiu lui Steve Jobs, a anuntat familia acestuia.

Citeste si:

Laptopuri hi-tech pentru clienti business. Ce stiu sa faca notebook-urile de peste 2.300 de euro GALERIE FOTO

Un business dezvoltat, la propriu. Moda pentru siluetele XXL, trendul spre care designerii isi indreapta atentia?