Daca vrei sa-ti cumperi o tableta PC atunci ai doua variante. Fie o cumperi la pachet cu un abonament de Internet de la unul dintre operatori mobili, ori "la liber" din magazinele de electronice sau din shop-urile online.

De exemplu, daca vrei un Samsung Galaxy Tab, atunci il poti achizitiona fie de la Orange, fie de la Vodafone. In oferta operatorului Orange, tableta te costa 299 de euro, cu abonament de Internet pe doi ani la 35 de euro.

In schimb, la Vodafone, aceeasi tableta poate fi cumparata tot cu abonament pe doi ani, de circa 5 euro cu TVA, la un pret de 499 de euro.

La liber, aceeasi tableta te costa 2.999 de lei sau 2.899 de lei, in functie de magazinul din care o cumperi.

O alternativa mai ieftina este nou-lansata Orange Tablet, care poate fi cumparata atat la abonament, cat si la liber.

Daca vrei si abonament de Internet, atunci vei scoate din buzunar 99 de euro pentru tableta care vine la pachet cu un abonament pe doi ani, la 35 de euro lunar. Fara abonament, tableta costa 373 de euro (cu TVA).

Ofertele magazinelor online

Daca insa nu ai foarte multi bani alocati pentru o astfel de investitie, atunci trebuie sa te orientezi spre ofertele magazinelor online.

La evomag.ro ai o tableta PC la 756 de lei. Gadgetul ruleaza tot sistemul de operare Google Android, la fel ca Orange Tablet si are un display tactil de 7 inci. In plus, vine la pachet cu memorie extensibila de 256 de MB.

Filme HD

O alta varianta este dispozitivul celor de la Huawei care poate reda filme HD, la un pret de 1.499 de lei. Tableta poate fi folosita si ca cititor electronic si vine echipata cu o camera foto de doi megapixeli. La PC Fun, gasesti si o varianta mai ieftina, la doar 1.332 de lei.

La eMAG, cel mai ieftin gadget din aceasta categorie este Dell Streak, hibridul care imbina functionalitatile unui smartphone cu cele ale unei tablete veritabile.

Cu 1,999 de lei, poti rula concomitent mai multe aplicatii si jocuri in Multitasking fara nicio incetinire a vitezei, cu ajutorul procesorului de 1 Ghz Qualcomm Snapdragon.

iPad reloaded

Daca nu ai bani de-un iPad de la Apple, de 2.299 lei, te poti multimi cu una din multitudinele de tablete care incearca sa se ridice la acelasi nivel. Un exemplu, mai ieftin, este tableta Freescale de 8 inci la 1,450 lei sau cea de 1.100 de lei.

Tableta romaneasca

Poti, de asemenea, sa mizezi si pe un model romanesc. Gadgetul brasovenilor de la Allview poate fi cumparat la 899 de lei de la onestop.ro.