"Avem tendinta de a vorbi mult despre era post-PC, dar este evident ca odata cu anuntul HP suntem mai aproape ca oricand de aceasta realitate", a declarat Carmi Levy, analist in domeniul tehnologiei.

El a apreciat ca atunci cand un reprezentant al epocii de aur al informaticii paraseste sectorul pe baza caruia s-a dezvoltat poate fi trasa concluzia ca a fost atins un punct fara intoarcere.

HP, cel mai mare producator de computere personale la nivel mondial, a anuntat saptamana trecuta ca a decis analizarea unor alternative strategice, intre care separarea partiala sau totala a diviziei de PC-uri.

Calculatoarele personale sunt devansate in prezent de telefoanele multifunctionale, asimilabile cu niste calculatoare de buzunar, si de tablete precum iPad-urile produse de Apple.

Hewlett-Packard nu mai vrea sa fabrice calculatoare. Lenovo si Samsung, interesate sa preia divizia de PC-uri a HP

Marjele de profit aduse de PC-uri s-au erodat treptat, dar HP nu a reusit sa capitalizeze beneficiile unor noi produse, a declarat Sarah Rotman Epps, analist la Forrester Research.

Ea a adaugat ca era pos-PC nu inseamna ca acestea vor disparea, dar ca importanta lor va scadea in favoarea serviciilor informatice.

In acest context, HP nu a reusit ca gaseasca o solutie avantajoaza de inlocuire a PC-urilor si se orienteaza spre produse mai profitabile.

Apple in schimb s-a concentrat pe inovatie si a vandut iPad in special prin magazinele proprii, App Store si iTunes.

HP a anuntat totodata ca va opri productia de tablete TouchPad, lansate la inceputul lunii iulie, si de telefoane multifunctionale dotate cu sistemul webOS.