Conform site-ului de specialitate Next Web, Google a anuntat ulterior o updatare a soft-ului la sistemul Android care ruleaza pe Nexus, pentru a se sustrage interdictiei.
 
In acelasi timp, motorul de cautare a imbunatatit cotarea pentru telefonul Galaxy Nexus in magazinul sau Google Play, scriind in dreptul acestuia: “In curand.”
  
In plangerea lor, cei de la Apple pretindeau ca Nexus a folosit patru patente care le apartineau. Primul dintre ele este folosirea unei singure interfete de cautare, precum Siri, pentru a extrage informatii de la o multime de sisteme.  La aceasta se adauga si tehnologia de folosire a unei miscari de glisare pentru deblocarea ecranului tactil.

O alta caracteristica a telefonului, pe care Apple sustine ca sud-coreenii au furat-o de la ei, este interfata de introducere de texte, care incearca sa anticipeze ce cuvinte vrea utilizatorul sa scrie si sa faca recomandari cu privire la acestea.

Judecatorii a acceptat ca toate cele patru tehnologii au fost folosite fara acordul celor de la Apple.

Un purtator de cuvant al Samsung a declarat pentru BBC ca a fost dezamagit de decizia celor de la Apple, pentru ca americanii nu-si pot achizitiona telefonul in momentul de fata.

Vom ataca hotararea preliminara a judecatorilor in cazul Galaxy Nexus. Intre timp, lucram indeaproape cu Google pentru solutionarea”, a spus sursa citata.

Oficialii Apple nu au comentat situatia.