Programul, numit DNSCharger Trojan, intra in calculatoarele celor afectati, modifica setarile DNS si ii trimite pe acestia pe site-uri ilegale.

FBI a anuntat ca, de teama raspandirii acestui virus, ar putea bloca accesul la internet pe 8 martie 2012. Atunci se incheie perioada de 120 de zile pe care un tribunal din SUA a acordat-o FBI pentru a elimina complet virusul. Intrucat acest lucru nu s-a realizat, autoritatile se vad nevoite sa inchida accesul la internet, lucru care ar afecta sute de milioane de oameni.

Conform Daily Mail, jumatate dintre cele mai puternice 500 de companii ale lumii ar putea fi afectate de taierea internetului, precum si cateva zeci de institutii guvernamentale din SUA.

Virusul a aparut in 2011, in Estonia, iar autoritatile au arestat sase barbati suspectati de crearea sa. Totusi, nu s-a putut evita raspandirea virusului in calculatoarele a sute de milioane de utilizatori.

Gizmodo scrie ca DNSChanger Trojan este periculos, mai ales ca blocheaza accesul la site-urile de unde utilizatorii ar putea descarca programe de tip antivirus.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.