Daca Parisul este cunoscut pentru parcul Disneyland, atunci China se va lauda in curand cu Joyland World, destinat exclusiv impatimitilor de jocuri. Ce gasesti aici? Practic, aceasta este universul gamerilor. In plus, va avea doua zone destinate celor nu pot renunta la binecunoscutele jocuri World of Warcraft si Starcraft.

Mai mult, organizatorii spun ca va exista si un muzeu al jocurilor video si o arena de gaming.

Iar daca te-ai hotarat sa faci un tur al celor mai interesant parcuri de distractie din lume, nu trebuie sa ratezi Europa Parc din Germania. Parcul se afla in micul oras Rust si prezinta, in miniatura, cele mai interesante destinatii din Europa: Zidul Berlinului, morile de vant olandeze sau chiar statia spatiala Mir. Atentie insa! Parcul va fi redeschis pe 4 aprilie.

Urmatorul pe lista parcurilor de distractii pe care nu trebuie sa le ratezi se afla Tivoli Gardens din Copenhaga, binecunoscut pentru roller-coaster-ului din lemn si gradinile spectaculoase.

De pe lista nu poate lipsi, evident, faimosul parc Disneyland din Paris, unde te poti intalni cu personaje din desene animate precum Mickey Mouse, Minnie sau Donald. In plus, adrenalina este garantata atunci cand vei goni cu zeci de kilometri la ora intr-un montagne-russe.

O alta alegere ar putea fi cel mai vizitat parc de distractii din Marea Britanie - Pleasure Beach. Aici poti sa te dai in rollercoaster, pe tobogan, iar gondolele multicolore depasesc 90 de kilometri pe ora, asa ca te poti bucura de senzati tari pe banda rulanta.

In Italia poti sa incerci Gardaland. Pe langa cele sase rollercoastere poti vizita orasul Castelnuovo del Garda si poti face un tur panoramic cu vaporasul.