Borbely a spus ca programul "Casa Verde" va incepe de la 1 iulie, fiind disponibile pentru inceput fonduri in valoare de 110 milioane de lei.

Potrivit ministrului, oricare cetatean va putea, printr-o procedura foarte simpla, sa beneficieze de program, prin agentiile de protectie a mediului, fiind nevoie doar de copia de pe cartea de identitate si de pe actul de proprietate si un cont in care i se vor vira banii.

Borbely a explicat ca, in cazul centralelor termice pe baza de peleti si rumegus, subventia va fi de 3.000 de lei, pentru panouri solare 6.000 de lei, iar pentru pompe de caldura 8.000 de lei.

"Poate intra oricine in acest program. Avem deocamdata 110 milioane de lei. Nu avem companii sau firme favorizate sau liste de firme, cetateanul vine, incheie cu orice firma aceasta investitie, si dupa ce termina, pe baza notei de receptie si a facturii, noi viram banii in contul cetateanului. Deci e o procedura foarte simpla", a mai spus ministrul.

Asatfel, statul promite iar ca va subventiona partial costurile de instalare a unor sisteme ecologice de incalzire, iar noua varianta a programului "Casa verde", care nu a functionat niciodata pana acum, se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, care au locuinte individuale.

Suma de 110 milioane de lei este doar un sfert din cea anuntata in 2008, cand programul a fost lansat.

Programul nu s-a aplicat insa nici pana acum din cauza crizei.