Vezi Cum faci sa scapi de amenzile de circulatie si sa ramai cu permisul!

Care este situatia amenzilor date pe DN1? Cum a evoluat in acest an comparativ cu anul trecut?

"Cu ajutorul camerelor fixe de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din componenta Sistemului de Monitorizare Video a Traficului Rutier pe D.N.1, sectorul Bucuresti – Ploiesti – Sinaia – Azuga, in primele 4 luni ale anului 2011 au fost constatate un numar de 55.125 de abateri de la regimul legal de viteza, cu 31.238 mai multe fata de perioada similara din anul precedent", mai spun oficialii IGPR.

Am putea traduce din asta ca in primele patru luni din an, daca nu era deja, DN1 a devenit spaima soferilor! Atentie mare cum conduceti!

Politistii nu intarzie sa va amendeze! Potrivit datelor transmise incont.ro, valoarea medie a amenzilor pe care le aplica Politia pentru incalcarea regulilor de circulatie este de 180 lei, adica poti fi sanctionat si cu mai putin, dar cu siguranta si cu mai mult de atat!

Asta inseamna ca daca luam o valoare medie zilnica a amenzii de 180 de lei si o inmultim cu numarul de zile din primele patru luni - 120 si cu numarul de amenzi date (tot din primele patru luni) - 55.125 de abateri ajungem la un volum de incasari din amenzi de 10 milioane de lei.

In concluzie, Politia ar castiga in medie din amenzi intr-o singura zi 82.687 lei adica aproximativ 20.000 de euro. Banii ajung apoi in bugetul autoritatilor locale.

Unde sunt camerele de pe DN1?
  
"Camerele fixe de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din componenta Sistemului de Monitorizare Video a Traficului Rutier pe D.N.1, segmentul Bucuresti – Ploiesti – Sinaia – Azuga, sunt instalate in localitatile Balotesti si Ciolpani din judetul Ilfov, respectiv Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic si Sinaia din judetul Prahova", spun pentru incont.ro oficialii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Ce inseamna litera T de pe poza de radar si la ce foloseste ea?

"Litera T reprezinta viteza de deplasare cu care este inregistrat autovehiculul tinta de catre echipamentul video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. In baza valorii afisate, operatorul radar stabileste daca soferul a incalcat regimul legal de viteza", mai arata reprezentantii IGPR.

Aici ai limitele de viteza!

 Vezi aici si Care au fost cele mai mari amenzi de circulatie!