Potrivit editorilor acestui site specializat in informatii din industria cinematografica, este foarte posibil ca regizorul canadian si studiourile 20th Century Fox sa schimbe titlurile acestor doua filme.

"In al doilea si in al treilea film, care vor fi proiectate independent, ce completeaza insa un arc epic mai mare, nu vom renunta la reteta de succes a efectelor vizuale, considerata «motorul principal» in filmul «Avatar», si vom continua sa exploram temele si personajele sale, care au emotionat spectatorii provenind din toate civilizatiile din lume. Abia astept sa ma intorc pe Pandora, o lume in care imaginatia noastra poate sa alerge libera", a declarat James Cameron.

Cineastul canadian a declarat ca lucreaza deja la reconversia in 3D a filmului sau din 1997 "Titanic" - recompensat cu 11 premii Oscar din 14 nominalizari -, pe care doreste sa il lanseze in versiune tridimensionala in 2012, pentru a comemora 100 de ani de la naufragiul celebrului pachebot.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert in domeniul filmarilor care folosesc tehnologii revolutionare. Lungmetrajele "Avatar" si Titanic", regizate de James Cameron, reprezinta filmele cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - cu 2,74 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.