'Organizam, pe data de 27 mai a.c., urmatoarea actiune de protest stabilita de sindicatele membre, dupa greva de avertisment din data de 20 februarie si greva generala de o zi din data de 30 aprilie din Bucuresti. Revendicarile noastre minimale si decente se refera la reglementarea si liberalizarea acordarii incepand cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, in masura in care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii. De asemenea, dorim cresteri salariale si pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice', a declarat marti Valer Suciu, presedintele FNSA.

Potrivit acestuia, FNSA va declansa greva generala pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania, daca Guvernul nu va rezolva revendicarile sindicalistilor.

'In cazul in care si dupa aceasta actiune Guvernul Romaniei adopta aceeasi atitudine sfidatoare fata de problemele salariatilor pe care ii reprezentam, FNSA va demara procedura pentru organizarea urmatoarei actiuni de protest, si anume greva generala pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania. La aceasta actiune vor participa si alte federatii din sectorul nostru de activitate, FNSA avand, in acest sens, incheiat un protocol cu aceste organizatii sindicale', a mai spus Valer Suciu.