Potrivit clasamentului Business Insider, realizat pe baza datelor revistei Forbes, cel mai bogat european este francezul Bernard Arnault, aflat pe pozitia a patra in clasamentul mondial. El detine o avere de 41 de miliarde de dolari. Conduce afacerin moda si industria bauturilor, iar cea mai noua initiativa de achizitie a sa se numeste casa Hermes business la care detine 20% din actiuni. In prezent, Arnault este Chief Executive Officer (CEO) al LVMH Group.

Pe locul doi se afla spaniolul Amancio Ortega, proprietarul Zara. Ortega este al cincilea miliardar al lumii, cu o avere estimata la 37,5 miliarde de dolari. Exista voci care sustin ca omul de afaceri este, de fapt, fiul unui muncitor la caile ferate care abia isi putea hrani familia. Ortega a pus bazele imperiului sau vestimentar croind rochii impreuna cu sotia sa, chiar in sufrageria personala.

Pe locul trei se pozitioneaza Stefan Persson. Finantatorul si beneficiarul lantului de magazine H&M detine o avere estimata la 26 de miliarde de dolari. Mai mult, Persson este proprietarul unui sat intreg din Marea Britanie. In clasamentul global, miliardarul ocupa locul opt.

Pozitia a patra ii revine germanului Karl Albrecht, cu 25,4 miliarde de dolari, avere realizata de pe urma magazinelor Aldi.

Liliane Bettencourt, proprietara companiei de cosmetice L’Oreal este a cincea cea mai bogata din Europa. Detine o avere de aproape 24 miliarde de dolari, care in urma unui lung conflict dus in justitie, este administrata de fiica sa.

Urmatorii cei mai bogati europeni sunt:

Locul 6 - Michele Ferrero: 19 miliarde de dolari, detine afaceri cu ciocolata;

Locul 7 - Alisher Usmanov: 18,1 miliarde de dolari, are afaceri in telecom si industria otelului;

Locul 8 - Berthold si Theo Albrecht: 17,8 miliarde de dolari, afaceri in retail;

Locul 9 - Michael Otto (17,6 miliarde de dolari, businessuri in retail si imobiliare);

Locul 10 - Rinat Ahmetov (16 miliarde de dolari, afaceri in industria sportiva).