"Concret este vorba despre presedintele Romaniei, prim-ministrul si ministrii, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, directorii SRI, SIE, SPP, STS. In total sunt 48 de functii vizate de aceasta ordonanta", a afirmat Oprea, adaugand ca masura a fost introdusa printr-o ordonanta adoptata de Guvern in sedinta de miercuri.

Potrivit Agerpres, Oprea nu a precizat cuantumul cu care se vor majora salariile inaltilor demnitari, dar a spus ca "noul nivel de salarizare tine cont de reperul pe care il reprezinta salarizarea in justitie, si anume remunerarea functiilor de presedinte si judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie". In opinia sa, cresterile salariale anuntate sunt conforme cu "statutul actual al Romaniei".

Acum mai putin de o saptamana, si ministrul Muncii, Rovana Plumb, vorbea despre cresterea salariilor presedintelui si premierului in contextul noii legii a salarizarii. Din declaratia ei rezulta ca aceste indemnizatii ar urma sa ajunga la 21.600 de lei pe luna. Mai multe detalii, pe Stirile ProTV.