Fata de luna ianuarie, depozitele in lei ale firmelor s-au redus cu 4,2%, la 44,4 miliarde de lei. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, depozitele firmelor au avansat cu 8,5%.

Economii in euro sau lei?

Nivelul plasamentelor efectuate de companii in valuta s-a redus atat fata de luna ianuarie, cat si fata de aceeasi luna a anului anterior. La finele lunii februarie, depozitele in valuta ale firmelor erau de 22,7 miliarde de lei, cu 3,4% mai reduse fata de ianuarie si cu aproape 10% mai mici fata de februarie 2010.

Singura componenta care a crescut fata de luna ianuarie a fost cea a economiilor in lei realizate de populatie, care au urcat cu 1,6%, la 65,9 miliarde de lei. In schimb, depozitele in valuta s-au redus cu 0,7%, la 39,3 miliarde de lei.

Fata de luna februarie a anului trecut, plasamentele populatiei au crescut in lei cu 7,2% si cu 4,6% in valuta.

Care sunt bancile care iti dau cele mai mari dobanzi pentru economiile tale

La ora actuala, 8% pentru lei este o dobanda la care doar putem sa visam pentru ca nu mai exista pe piata. Cea mai mare dobanda oferita de o banca este de 7,75% pentru lei si de 4,25 lei pentru economiile in euro.

Citeste si Lista bancilor care iti dau mai putini bani decat ai depus! Vezi de care trebuie sa te feresti!

Bancile nu au renuntat, in schimb, nici acum la comisioanele si taxele ascunse asa ca trebuie sa fii foarte atent atunci cand alegi institutia careia sa-i incredintati banii tai!