Astfel, castigul salarial mediu net a fost de 3.430 lei in activitatile de servicii in tehnologia informatiei, inclusiv activitatile de servicii informatice, si de 847 lei in hoteluri si restaurante.

In ianuarie, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai scazut decat in luna anterioara cand s-au acordat premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta si prime platite cu ocazia sarbatorilor de iarna), ajutoare banesti, sume din alte fonduri (inclusiv tichete cadou) ori s-au realizat productii si incasari mai mari (functie de contracte).

De asemenea, castigul salarial mediu net din prima luna a acestui an a scazut ca urmare a dificultatilor salariale si a concediilor fara plata.

Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in extractia minereurilor metalifere, cu 36%, si in fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, cu 25,9%.

Usoare cresteri ale castigului salarial mediu net in ianuarie fata de luna precedenta s-au inregistrat in alte activitati de servicii (0,7%), activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (0,5%), respectiv in alte activitati extractive (0,3%).

Castigul salarial mediu brut a fost in luna analizata de 1.963 lei, cu 5% mai mic decat in decembrie 2010.