Aproape 100 de morti, zeci de mii de sinistrati, sute de localitati blocate sub nameti. La "Romania, te iubesc!" tragem linie si facem bilantul dupa zapezile cazute in ultima vreme peste Romania, dar aflam si cum a fost posibil ca in plina iarna, autoritatile noastre sa se mire ca ninge.

Comuna Valecele, sediul Primariei. Satenii sunt institiintati la radioul local ca vine codul portocaliu peste ei. In sat, oamenii striga la primar.

Si cam asa s-a intamplat in toate satele acoperite de nameti. Zile in sir au stat complet izolate si ca sa ajungem la ele a trebuit sa mergem kilometri prin zapada. Autoritatile locale au fost complet depasite, iar de la judet ajutorul nu prea a venit. In Vrancea s-a instaurat chiar starea de alerta, pentru care presedintele consiliului judetean s-a luptat indelung.

La Romania, te iubesc vedeti cat de eficiente au devenit autoritatile vrancene dupa instalerea starii de alerta si cum s-au atribuit contractele de deszapezire.

In timp ce oficialii de la centru sau de la judet se certau, oamenii sufereau. Dumnezeu stie cati au suferit. Oameni simpli, fara ajutor au fost nevoiti sa doarma si sa traiasca la minus multe grade, complet izolati. Intr-una din nopti, in plin cod portocaliu am ramas si noi intr-o casa acoperita de zapada.

Ce ar fi trebuit sa facem pentru a rezista in fata zapezilor, unde au gresit autoritatile, cum au trait oamenii sub zapada si cat de pregatiti suntem pentru posibile inundatii aflati duminica, 26 februarie, la Romania, te iubesc.