"Avem o lege, e gata, probabil ca va intra miercuri (in Guvern, n.r.) pentru reabilitarea fatadelor, prin care vom obliga proprietarii de imobile sa reabiliteze fatadele, acolo unde este cazul, cu sprijinul statului", a spus Udrea la Romanian Construct Forum, organizat de Mediafax.

Ea a adaugat ca autoritatea publica locala va putea reabilita cladirile private cu bani proprii, iar apoi va putea recupera sumele investite de la proprietar, inclusiv prin executare silita.

Totodata, Elena Udrea a declarat ca piata constructiilor se va relansa anul viitor, pe fondul stabilizarii economiei.

"Semnalele sunt ca economia se va stabiliza in 2011 si piata constructiilor isi va reveni anul viitor. Din cauza constrangerilor bugetare nu am reusit sa facem tot ce ne-am fi dorit pentru ca in constructii activitatea sa functioneze normal, dar au fost foarte multe lucruri pe care le-am facut la nivel de reglementari", a spus Udrea.

Ea estimeaza ca anul viitor se va putea vorbi de o relansare a pietei constructiilor.

"Speram ca odata cu 2011, intrand in vigoare aceste prevederi care sa aduca finantare, sa putem vorbi de o relansare a acestui domeniu", a spus Udrea referindu-se la parteneriatele public-private care urmeaza sa fie lansate de minister anul viitor atat pentru constructia de locuinte cat si pentru cea de drumuri, apa si canalizare.

Piata constructiilor ar putea scadea in acest an cu 35-40%, de la 12,6 miliarde euro in 2009, cand de asemenea a fost consemnat un declin.

Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii - ARACO sustine ca piata constructiilor a fost sprijinita in acest an in principal de lucrarile de reparatii, situatie care va fi valabila si anul viitor, cand ar putea fi atins punctul critic de minus in acest domeniu.

ARACO se asteaptă ca acest domeniu sa revina pe crestere in 2012.