Periculoasa ploaie inghetata ne-a mai chinuit si in 2006, insa anul acesta se va afecta mai multe zone, spun meteorologii. Pana maine seara vor cadea ploi care vor transforma soselele in uriase patinoare.  

Acest cosmar a venit odata cu o masa de aer cald mediteranean care a intrat in tara noastra. In straturile mai inalte ale atmosferei temperaturile au crescut, astfel ca precipitatiile cazute din nori sub forma solida au trecut prin acest strat incalzit si s-au topit. Insa, in apropierea solului, acolo unde temperaturile abia ating -5 grade, precipitatiile s-au transformat instantaneu in gheata.

Ploaia inghetata a cazut dimineata si in Buzau. Cand au iesit din case, soferii si-au gasit masinile imbracate in sticla.

Ninsorile din ultimele zile s-au transformat astazi la Buzau intr-o ploaie rece care ingheata imediat. Cel mai bine acest lucru se observa pe masinile care au fost curatate de zapada. Acestea au fost acoperite astazi de un strat de gheata care cu greu poate fi curatat.

In timp ce soferii se luptau cu stratul de gheata cei mai in varsta se inchinau. “Asa ceva n-am mai pomenit in anotimpul asta de iarna, ca sa ninga si dupa aia sa ploua, asa ceva nu s-a mai intamplat. A inghetat tot, se formeaza inghetul, aluneca, impiedica circulatia", explica un localnic.

Si la Bucuresti ploaia inghetata a lasat in urma sute de masini imbracate in sticla. La fel a fost dimineata si pe drumurile nationale. Multe dintre ele se transformasera in patinoare.

Pentru ca urmeaza o noua noapte cu polei care va paraliza tot sudul tarii, autoritatile sunt in alerta. Conform meteorologilor, ploaia inghetata ar trebui sa se incheie maine seara, cand scapam de acest cod galben, dar vine un val de aer rece, care va aduce iarasi ninsori.