"Am organizat cursuri gratuite de calificare profesionala in diverse meserii cerute pe piata muncii. Vorbim de cofetar-patiser, cosmetician, agent de turism, peisagist", a declarat Daniel Buti, coordonatorul proiectului "Femei active pe piata muncii". 

Beneficiarele proiectului au fost selectate in cadrul unor sondaje de opinie publica.

Un studiu "Femei active pe piata muncii" arata ca din perspectiva discriminarii de gen, un aspect important este rata angajarii  femeilor pe piata muncii". Romania se afla in vecinatatea Poloniei, Bulgariei si Spaniei, cu putin peste 50% din populatia feminina ocupata. Este de remarcat diferenta dintre procentul de barbati angajati si cel de femei, in aceeasi situatie. Barbatii lucreaza in numar mai mare decat femeile, insa diferenta scade cu educatia.

Femeile nu numai ca acceseaza mai greu piata muncii, dar atunci cand sunt prezente au salarii in medie mai reduse decat barbatii, in toate tarile cuprinse in studiu (Romania, Bulgaria, Polonia, Lituania, Spania, Marea Britanie, Suedia si Germania).

In Romania, inegalitatile sunt constientizate in mai mare masura decat in celealte tari din Estul Europei, atat de femei cat si de barbati. 8 din 10 femei si 7 din 10 barbati romani sustin reducerea inegalitatilor ca prioritate pentru UE.