"Principalul punct pe ordinea de zi va fi alocarea a 2 milioane de lei din fondul de rezerva al Municipalitatii pentru sinistrati. Banii ar urma sa mearga catre consiliile judetene ale celor doua judete extrem de afectate de caderile de zapada, de ger si de viscol, respectiv Buzau si Vrancea. Fondurile vor fi folosite pentru achizitionarea de alimente, obiecte de necesitate imediata, combustibil si lemne pentru incalzirea locuintelor", se arata intr-un comunicat al PDL Bucuresti, citat de Mediafax.

De asemenea, potrivit sursei citate, copiii din familiile cele mai afectate vor putea sa mearga intr-un campus dintr-o statiune montana, in conditiile in care orele de curs au fost suspendate.

"Pot sa stea in aceasta vacanta pana in momentul in care zapada din respectivele zone ar fi degajata din localitatile lor, costurile de cazare si masa urmand a fi acoperite tot de PMB, prin intermediul Centrului de Proiecte Educationale pentru Elevi si Studenti", se mai arata in comunicat.

Totodata, reprezentantii PDL in CGMB au decis sa-si doneze indemnizatia lunara, cu banii rezultati fiind cumparate alimente si obiecte de necesitate imediata care au fost trimise catre judetele afectate de vremea rea.

PDL a demarat o campanie nationala de ajutorare a persoanelor sinistrate din zonele afectate de inzapeziri, viscol si ger, precum si a persoanelor singure si a celor fara adapost. In sediile judetene ale PDL se organizeaza colectarea de alimente neperisabile, produse de necesitate imediata - precum paturi, imbracaminte - pentru persoanele sinistrate, ajutoare care pleaca "de urgenta" in toate zonele afectate de fenomenele meteo extreme, cu deosebire in judetele Vrancea si Buzau.

Duminica, la sediul organizatiei PDL Bucuresti au fost depozitate ajutoarele colectate la nivelul filialelor de sector atat de la membrii de partid, cat si de la cetateni, acestea fiind si centralizate. Reprezentantii organizatiei urmeaza sa ia legatura cu autoritatile pentru a se vedea unde pot merge aceste ajutoare si de ce este nevoie in zonele respective.

Citeste si:

Povestea celei mai scumpe monede din lume