Nu s-au dat numai amenzi, politistii au inceput urmarirea penala impotriva celor care au organizat mitingul Opozitiei, pentru ca nu au reusit sa-i tina in frau pe protestatari. Cele cateva sute de oameni care au plecat de la mitingul politic au venit in Piata Universitatii si au ocupat-o. Au blocat un drum public, spune Politia, iar acest fapt este considerat o infractiune ce poate fi pedepsita cu inchisoarea.

Si, pentru ca tot am amintit de simpatizantii USL, la inceput ei nu au fost bine primiti la Universitate de ceilalti manifestanti, care nu-si doresc politizarea protestelor.

Mitingul organizat de USL s-a incheiat fara incidente. La final, liderul liberalilor a facut un apel. "S-a incheiat, mergeti acasa linisititi", a afirmat Crin Antonescu.

Dar nu toti manifestantii au luat-o spre casa. In prezent, un grup de aproximativ 500 de oameni se indreapta dinspre piata victoriei spre Piata Romana cu destinatia finala Piata Universitatii. Ei sunt condusi in acest moment de PNL-istul Ludovic Orban. Chiar daca traficul s-a blocat prin locurile prin care au trecut, fortele de ordine nu i-au impiedicat sa ajunga la destinatie.

Manifestantii de la Opozitie s-au dus tinta la suporteri ca sa-i salute, insa au fost intampinati cu huiduieli. Ludovic Orban a incercat din nou sa-si faca loc printre protestatari.

"- Miroase pana aici. Mergi acasa, ca-i mai bine.
- Ce miroase?
- Ce miroase...
-  Haideti sa ne luam alcoolemia impreuna
- Mergeti acasa!"

Pana la urma, liberalul a plecat cu coada intre picioare.

Incet, gardurile care ii separau pe cei aflati deja in piata de cei abia sositi au fost inlaturate. Oamenii au huiduit orice mesaj politic afisat. Printre victime, steagurile PSD-ului, care au fost incendiate, dar si doi manifestanti care isi afisau sustinerea pentru Mugur Isarescu, Klaus Johannes si Raed Arafat.

Ceilalti protestatari veniti de la mitingul Opozitie au fost primiti pasnic la Universitate si au fost lasati sa se alature multimii.