Aparatul vine in sprijinul celor care lucreaza mult cu bani si adesea fac reactii alergice. Inventia a fost inregistrata iar luna viitoare va fi prezentata la Salonul de Inventica de la Geneva.

Aceasta caseta de inox contine un neon cu ozon si un bloc automat care sterilizeaza bancnotele si monedele in numai cateva secunde, fara sa le deterioreze.

Remi Radulescu, inventator : "Deci banii se fixeaza in casa de bani, se inchide casa de bani si in acest moment sistemul sterilizare este in functiune"

Realizarea dispozitivului a costat aproximativ 400 de euro. Proiectarea masinii care "spala bani" a durat insa mai bine de un an. Dar asteptarea a meritat atata vreme cat inventia le va usura viata celor care lucreaza mult cu bani.

Remi Radulescu, inventator: "Intrebam cum rezolvati problema, exista un sistem de sterilizare, dezinfectie bancnote si zice noi nu stim sa existe, dar uitati avem sticla de spirt. O doamna imi punea domnule Radulescu nici nu va puteti inchipui ce simtim in nas si plamani nostrii cand se numara banii"

Rodica Moldovan, de exemplu, este operator bancar si isi curata mainile cu spirt din ora in ora.

Rodica Moldovan, operator bancar: "Au multi microbi, cred ca ar fi bine daca s-ar gasi o metoda prin care sa fie curatati, spalati. O masina de sterilizat bani ar fi utila. Sunt convinsa, nu numai pentru noi, dar si pentru persoanele de acasa"

Inventatorul Remi Radulescu a fost pana acum premiat cu aur de 13 ori la Geneva.