"Noutatea e că avem execuţia bugetară pe 2018 şi concluzia este că, dacă nu se întâmplă ceva excepţional în acest an, în 2019 Primăria Municipiului Bucureşti va intra în incapacitate de plată. Lipsesc din buget 3 miliarde de lei, în sensul că în 2016-2017-2018 încasările la venit au fost 4 miliarde de lei, în bugetul pe 2019 sunt prevăzute la 7 miliarde de lei - lipsesc 3 miliarde de lei. Chiar dacă Primăria o să renunţe la toate investiţiile, tot lipseşte un miliard şi jumătate de lei care, dacă Primăria continuă în acest ritm de cheltuieli din ultimii trei ani, nu are de unde să ia şi intră în incapacitate de plată", a spus Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

El a precizat că aceste deficienţe s-au văzut de la începutul anului, prin întârzieri de plăţi către ELCEN sau Clubul Sportiv Municipal, amânarea programului privind startup-urile - acestea nefiind întârzieri de plată care vin din întârzieri de viramente, ci o chestiune structurală - veniturile nesusţinând cheltuielile Primăriei.

"Singura soluţie este o restructurare la sânge a bugetului Primăriei Capitalei, cu tot ce înseamnă cheltuielile exagerate de care presa a scris - acei mii de salariaţi de la companiile municipale, panseluţele de la ALPAB, bunuri şi servicii, concerte şi toate acele cheltuieli inutile pentru un Bucureşti cu deficienţe structurale", a mai spus Nicuşor Dan.