Unul dintre emitentii de bonuri de masa - Euroticket - si-a vandut afacerea in decembrie anul trecut, insa nu a achitat intreaga suma datorata retailerilor! Rezultantul: marile lanturi de magazine au ramas cu o pierdere de circa 3,5-5 milioane de euro.

"Magazinele au vazut ca, in decembrie, au primit doar plati partiale de la Euroticket, adica doar 40% din suma datorata. Pentru restul banilor, Euroticket a taiat niste facturi de comisioane", spunea saptamana trecuta Delia Nica, reprezent al Asociatiei Marilor Retele Comerciale.

Iar romanii care au primit bonuri Euroticket au ramas cu bonurile neincasate. Mai mult, pierderea este cu atat mai mare cu cat ele sunt impozitate cu 16%.

Cum isi pot recupera pierderea

Nica spune ca niciun magazin din Romania nu mai accepta aceste bonuri, iar cei care au astfel de tichete ar trebui sa se adreseze celor de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

In privinta celorlalte firme care emit tichete, situatia este momentan neclara. "Ramane de vazut daca magazinele vor mai accepta vreun tip de bonuri. Acum puteti plati cu ele in magazine", spune Nica.