"Consumul de role de hartie pentru casele de marcat a crescut cu 80% de cand s-a inceput cu Loteria, se dau de aproape doua ori mai multe bonuri fiscale", a explicat Vladimirescu. 

In opinia sa, aceasta masura, impreuna cu celelalte adoptate deja de autoritati, cum ar fi casele de marcat cu jurnal electronic si limitarea platilor in numerar, dar si cu un set propus de jucatorii din piata, ar putea determina reducerea economiei subterane cu aproximativ 10 puncte procentuale, intr-un interval de 5 - 7 ani, de la 28,4% din PIB cat este in prezent. 

"Exista o foarte stransa corelatie intre nivelul platilor electronice si nivelul de fiscalizare. Avem 4,4% din plati cu cardul, anul acesta tindem catre 8% plati cu cardul, dar in schimb economia subterana este de 28,4% din PIB. (...) Cand vom implementa toate aceste lucruri, cand TVA va scadea de la anul, cand ne vom putea plati taxele si impozitele cu cardul, cand casele de marcat electronice vor fi online, atunci vom putea vedea cu cat o sa crestem. Deocamdata, scopul este sa se albeasca economia. Daca se implementeaza pachetul de 10 masuri propuse Guvernului (de reprezentantii pietei - n.r.), in 7 ani economia subterana ar putea sa scada cu 10 procente, de la 28,4% la 18% cat este si media la nivel european, iar taxele ce vor fi incasate suplimentar fi de circa 14 miliarde de euro", a mai spus Vladimirescu. 

Reprezentantul MasterCard a precizat ca, in acest moment, institutia pe care o reprezinta se afla in proces de licentiere cu Trezoreria Statului, pentru ca aceasta din urma sa devina acceptator de plata cu cardul bancar, astfel incat taxele si impozitele sa poata fi platite si cu cardul. 

Posibilitatea ca persoanele fizice sa plateasca taxele si impozitele cu cardul, online si la terminalele Trezoreriei, a fost aprobata inca din 1 octombrie 2014, prin Ordonanta de Guvern, si ar fi trebuit sa fie implementata in 2015.