Presedintele Traian Basescu s-a aflat si aseara la Guvern, dupa sedinta Executivului, unde a avut cu premierul Emil Boc o discutie de aproximativ 30 de minute.

Surse guvernamentale, citate de Mediafax, au declarat ca seful statului l-a sunat ieri pe premierul Emil Boc pentru a-l intreba daca in timpul reuniunii de la Palatul Victoria s-a luat o decizie, impreuna cu reprezentantii UDMR, privind procerdura ce trebuie urmata in cazul legii educatiei, dupa decizia Curtii Constitutionale.

Curtea Constitutionala a constatat, ieri, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, ca urmare a retragerii legii educatiei din Senat, de catre Executiv. Decizia Curtii a fost salutata inclusiv de reprezentantii PDL, care au sustinut dezbaterea proiectului in Parlament.

Liderii UDMR s-au declarat profund nemultumiti de decizia CCR si au invocat inclusiv posibilitatea iesirii de la guvernare.

Guvernul s-a asumat raspunderea pe legea educatiei saptamana trecuta, liderii maghiari fiind interesati, in special, de predarea unor materii in limba materna.