Potrivit unor surse judiciare, Niculae a fost chemat pentru a oferi lamuriri finale cu privire la expertiza din dosarul cunoscut ca "Romgaz-Interagro". 

Omul de afaceri este urmarit penal, alaturi de apropiati ai sai, pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, sustragere de sub sechestru si spalare de bani. 

In acelasi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este acuzat de abuz in serviciu pentru ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri. 

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al SC Interagro SA - firma a omului de afaceri -, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari. 

In 7 octombrie 2013, plenul Senatului a respins solicitarea privind inceperea urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian, votul fiind covarsitor impotriva cererii procurorului general al Parchetului instantei supreme. 

Numele lui Ioan Niculae apare si in dosarul fostei sefe a DIICOT Alina Bica disjuns din cel in care este judecata pentru retrocedarea ilegala a unui teren supraevaluat.