Anchetatorii sustin ca frazele despre stergerea pretului au fost spuse de Bogdan-Radu Curticiu, administratorul firmei SC Michelangelo SRL, dupa ce acesta a aflat de la unul dintre liderii retelei, Sorin Selesiu, ca organele de control fiscal au demarat o actiune ce vizeaza verificarea legaturilor dintre societatile comerciale care ar fi fraudat statul roman cu peste 23 de milioane de lei. 

Intr-o alta conversatie telefonica interceptata, Selesiu ii cerea administratorului unei alte societati, Anei Drelciuc, sa nu recunoasca, in fata organelor fiscale, tranzactiile facute. 

"Selesiu: Dumneavoastra n-ati lucrat. Ziceti ca nu aveti, n-ati lucrat si gata, atat...  Drelciuc: ...aia o sa spuna c-o venit la mine-n curte si-o descarcat si ce am facut eu cu documentele cu care am lucrat? Iar eu documente am, da, am de la Michelangelo, nu de la Riviera... Cine-i Riviera Trading, stiti?  Selesiu: ...un furnizor de-al meu  Drelciuc: ...bine, haideti. O sa-i spun ca marfa mea e de la Michelangelo, nu de la Riviera Trading" 

In plus, din discutiile surprinse de anchetatori reiese si implicarea un comisar sef din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Varsand, Nicolae-Marius Onica. Acesta, sustin procurorii, avea rolul de a asigura tranzitul masinilor care transportau carne prin punctul vamal, fara a se inregistra sau aplica sigiliul pe mijlocul de transport. 

"Maine noapte, asta-i... asa ii omu (Marius-Nicolae Onica)...Trebuia sa fie doctoru' la servici si nu-i la servici numa' maine noapte... unu, ala primu de luni si astelalte le tin pentru maine noapte...", spunea Selesiu, intr-o discutie cu administratorul unei alte societati, Daniela Grumazescu.  Selesiu i-a mai spus acesteia ca, la momentul in care marfa va ajunge la Iasi, va fi intocmit si circuitul documentelor care sa ateste achizitiile/livrarile fictive intre mai multe societati comerciale, cu scopul de a se ascunde provenienta intracomunitara a produselor de carne, se mai arata in referatul cu propunerile de arestare din dosar. 

"Edificator cu privire la circuitul fictiv in care este implicata SC Medasimpex SRL este discutia telefonica din data de 20.12.2013 cand Drelciuc Ana i-a cerut lui Selesiu Sorin: 'vreau o factura de pulpe si dup-aia ti-o dau inapoi, numa fa-mi... Maine am control pe-aicea', intrucat societatea comerciala din Piatra Neamt facea obiectul unei verificari din partea Directiei Antifrauda. In acelasi context, Drelciuc Ana a solicitat lui Selesiu Sorin ca transportul de marfa care urma sa-l primeasca, sa ajunga la sediul societatii dupa terminarea programului tocmai cu scopul de a nu fi luat in evidenta de organele de control", spun anchetatorii. 

Membrii retelei racolau persoane sarace, pentru a infiinta firme pe numele lor 

Membrii retelei din dosarul "Mafia carnii" racolau persoane fara posibilitati materiale care, in schimbul unor sume modice, erau de acord sa fie infiintate societati comerciale pe numele lor, se arata in referatul DIICOT.

Pe langa acest mod de operare, acestia le convingeau pe aceste persoane sa achizitioneze, in numele lor, unele firme care functionau o scurta perioada de timp, in medie de doua-trei luni. Unul dintre membrii retelei era imputernicit sa efectueze operatiuni in conturile bancare si in numele respectivelor societati, sustin anchetatorii. 

"Aceste societați comerciale sunt ulterior folosite pentru efectuare de achizitii intracomunitare din spatiul Comunitatii Europene, in special Polonia, Cehia, Olanda, Marea Britanie si Franta sau pentru a fi interpuse in circuitele economice cu scopul de a crea aparenta de legalitate a operatiunilor derulate urmata de comercializarea scritptica a produselor prin mai multe firme controlate de membrii retelei, destinatarul final fiind SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca", se precizeaza in actul de sesizare a instantei cu propunerea de arestare preventiva. 

Zece persoane au fost arestate in dosarul de evaziune fiscala si punere in circulatie de produse din carne alterata, dupa ce au fost retinute de procurorii DIICOT. Sase dintre acestea au primit mandate de arestare emise de Tribunalul Bucuresti, iar celelalte patru, de la Curtea de Apel Bucuresti. 

In acest dosar, procurorii DIICOT - Structura Centrala au facut 102 perchezitii domiciliare in 18 judete, in cadrul unor actiuni vizand destructurarea a doua grupuri infractionale organizate formate din 80 de persoane, specializate in infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta.

Prejudiciul produs de membrii celor doua grupari a fost estimat la peste 15 milioane de euro.