Cambridge a fost desemnata cea mai buna universitate din lume. Rivalii de la Oxford au ocupat abia locul cinci, scrie The Independent.

QS World University Rankings evalueaza anual mediul academic din intreaga lume in functie de nivelul cercetarii desfasurate in universitati, de standardele tehnice, de gradul in care absolventii sunt angajati, de rezultatele internationale, dar si in baza unor sondaje facute in randul universitarilor si angajatorilor.

Conform rezultatelor din acest an, Cambridge este cea mai buna universitate din lume, rivalii de la Oxford fiind clasati doar pe locul cinci.

Este pentru al doilea an cand Cambridge ocupa locul fruntas al clasamentului, luand inca de anul trecut locul universitatii Harvard, care a ajuns pe locul doi dupa ce a fost lider in primii sase ani in care studiul a fost facut. Si anul acesta Harvard se afla pe locul doi.

Pe locul trei se situeaza Massachusetts Institute of Technology, pe patru s-a clasat Universitatea Yale iar pe cinci Oxford, care a urcat un loc in topul de anul acesta fata de anul trecut.

Pe locul sase s-a clasat, in 2011, Imperial College London, iar University College London a obtinut locul sapte.

Urmatoarele trei locuri au fost ocupate, in ordine, de Universitatea din Chicago, de cea din Pennsylvania si de Columbia University.

Conform studiului, in total 17 universitati britanice s-au clasat in primele o suta de universitati ale lumii.

Citeste si:

Britanicii incaseaza bani de la bugetul de stat cu rochia de mireasa a ducesei de Cambridge FOTO

Logodna americano-chineza. De ce se aliaza Dell cu Baidu