"Vom analiza impactul pe care l-ar avea cresterea salariului minim pe economie si, eventual, vom recomanda ce cresteri pot avea loc. De la 1 ianuarie nu creste, pentru ca nu avem cum sa facem aceasta estimare asupra economiei si degeaba spunem noi ca vrem sa stimulam economia cu un pachet atat de generos fiscal si pe care am facut un efort foarte mare sa il includem in buget, daca luam o masura care sa distruga mediul de afaceri. Nu putem sa facem aceasta majorare peste noapte, pentru ca aceasta masura poate afecta semnificativ competitivitatea Romaniei", a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, potrivit Agerpres.   

Ea a precizat ca analiza privind impactul este in curs, dar masura trebuie analizata in special pe zona privata, pentru ca in sectorul bugetar nu mai sunt salarii sub salariul minim, avand in vedere majorarile aprobate in acest an pentru diverse categorii, cum ar fi Sanatate, Educatie, Administratie locala, dar si majorarea cu 10% pentru toti bugetarii decisa pe final de an.  

In plus, ministrul sustine ca o astfel de masura poate determina migrari de personal din zona alba, fiscalizata, in zona gri sau neagra.  

Guvernul Ponta avea prevazuta, in programul de guvernare, majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, iar fostul premier promisese, pe finalul mandatului, cresteri suplimentare la 1.300 de lei de la jumatatea anului 2016 si la 1.400 de lei de la 1 ianuarie 2017.