Serban Pop a fost audiat de procurori, dupa care a fost scos din sediul DNA cu catuse la maini si urcat intr-o masina a politiei. 

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost si ea retinuta marti de procurorii DNA, fiind acuzata de luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu. 

De asemenea, procurorii anticoruptie desfasoara acte de urmarire penala si fata de omul de afaceri Horia Simu, care are calitatea de suspect, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. 

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marti Agerpres, in cursul anului 2014, Serban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totala de aproximativ 230.000 euro (constand in doua contracte de asistenta juridica incheiate cu firmele acestuia din urma si suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT, in scopul solutionarii unui dosar penal care il privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma. 

La 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror sef al DIICOT, a primit printr-un intermediar (martor denuntator in cauza) suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la Serban Pop. 

DNA sustine ca suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost data de Horia Simu lui Serban Pop in transe, pe parcursul a opt luni, in 2014. 

In schimbul banilor primiti, Alina Bica a determinat inlocuirea procurorului de caz si a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau (care, potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale, a actionat fara vinovatie), in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in cauza in care se desfasurau acte de urmarire penala fata de Horia Simu, lucru care s-a si intamplat ulterior. 

Serban Pop si Alina Bica vor fi prezentati marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 zile.