Inalta Curte de Casatie Justitie a mentinut astfel condamnarea data lui Bian, in iunie 2013, de Curtea de Apel Bucuresti, transmite Mediafax.

La fondul procesului, Bian a fost condamnat de Tribunalul Capitalei, in mai 2012, la noua ani de inchisoare. 

In 9 noiembrie 2011, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Silviu Bian, pentru luare de mita, in forma continuata. Alaturi de el au fost deferiti justitiei Cristache Ristea, fost director executiv al Centrului de Formare Profesionala a Personalului ANOFM, si Alexandra Maria Tichindelean, fost director al Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM. 

Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada decembrie 2010 - octombrie 2011, Silviu Bian, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca si al Consiliului de administratie din cadrul ANOFM, ar fi primit peste 270.000 de euro de la opt angajati, in cadrul a doua proiecte destinate dezvoltarii resurselor umane, finantate din fonduri europene, pentru a vira 25% din costul acestora, reprezentand cofinantarea din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurarilor pentru somaj. 

Pe de alta parte, Agentia Nationala de Integritate a anuntat, in 10 martie, ca a constatat ca Silviu Bian a fost in incompatibilitate, intrucat din 2009 pana in 2011 a fost atat presedintele ANOFM, cat si cenzor la mai multe societati comerciale.