Dana Patriciu a facut o cerere de punere sub interdictie a sotului. Aceasta a trimis documentul la Parchet, iar Dinu Patriciu va fi examinat de psihiatru pentru a stabili daca mai are sau nu discernamant.

Printre cei care vor fi audiati in acest caz se afla familia, prietenii si vecinii, iar una dintre persoanele cu raspunsuri relevante ar putea fi chiar guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Dupa ce expertiza va fi finalizata, o solutie potrivita va fi trimisa catre instanta.

Dana Patriciu pretinde jumatate din averea magnatului, pe care o evalueaza la 2,3 miliarde de euro. Pentru aceasta suma insa, ea ar trebui sa achite o taxa de timbru de aproximativ 70 de milioane de euro.

Dana Patriciu ar fi trebuit sa indice bunurile ce ar trebui partajate. Avocatii au depus in fata instantei un document din care rezulta ca aceste identificari nu s-au facut, dar averea a fost estimata la 2,3 miliarde de euro.

Pentru aceasta suma, cum se intampla in procesele de pretentii materiale, judecatorul i-a pus in vedere sa achite taxa de timbru, aproximativ 70 de milioane de euro.

Sotia magnatului a cerut ajutor public judiciar, o scutire de la aceasta plata. Sustine ca in acest moment nu dispune decat de pensia de arhitect, care ar fi la 3.300 de lei.