Aici, fabrica zeci de mii de sacose ecologice din bumbac, in fiecare an - o alternativa ideala pentru pungile de plastic de la magazin. In plus, ofera locuri de munca unor persoane aflate in impas. Urmariti un material din campania "Fabricat in tara mea".

''Toate varfurile copacului sunt bagate in pungi ca si cum ar sufoca planeta si copacul.'' Mesajul clar al acestei sacose scoate in evidenta ideea afacerii sociale, care a pornit in 2009 intr-o incapere de cativa metri patrati, cu 2 masini de cusut.

Ioana este unul dintre oamenii care au fost incantati de acesta idee. A lucrat peste 20 ani la o intreprindere de confectii, a fost plecata si in strainatate, apoi si-a incercat norocul si in alt domeniu. Dar e incintata sa se intoarca la prima ei pasiune: croitoria.

Cinci femei muncesc 8 ore pe zi in ''atelierul de panza'', iar din mainile lor ies cam 500 de sacose ecologice pe saptamana. Rodica este cea care le croieste si a facut peste 50 de mii pana acum.

Daniela are 43 de ani, dar pana acum, din cauza unor probleme de sanatate, nu a putut sa se angajeze. De la organizatie a primit acum o masina de cusut si munceste cu drag acasa.

Pentru ca are un impact pozitiv in comunitate, organizatia a primit anul trecut si o finantare de la Ministerul Muncii.

Comenzile vin in special de la companii, iar sacosele pot fi personalizate. Pretul uneia nu depaseste 21 de lei.

Pe site-ul nostru.stirileprotv.ro, la sectiunea Fabricat in tara mea, aflati cum incepe o afacere sociala si cum puteti primi finantare.