Directorii organizatiilor sustin ca prevad stabilitate in industrie, constructii, comert si servicii si o eventuala crestere a numarului de angajati.

Asadar, in cadrul anchetei realizate in luna aprilie 2011, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei, dupa cum se arata in sondajul INS.

De exemplu, in constructii, ei sustin ca volumul productiei va creste in urmatoarele trei luni cu 22 de procente.

In ceea ce priveste numarul de salariati, se estimeaza o relativa stabilitate, insa in unele activitati se va inregistra o scadere accentuata, spre exemplu in metalurgie (-25%), fabricarea altor mijloace de transport (18%), fabricarea substantelor si a produselor chimice si fabricarea hartiei si a produselor din hartie (13%).

Cresterea numarului de salariati va avea loc in special in intreprinderile mari, cu 249 - 500 salariati, potrivit sondajului realizat de Institutul National de Statistica.

Totodata, managerii au vorbit si despre o majorare moderata a preturilor, cu aproximativ 14%.

Pentru comertul cu amanuntul, managerii au estimat in aprilie un avans usor al activitatii economice pentru urmatoarele trei luni, de aproximativ 15%. Astfel, atat volumul total al vanzarilor de marfuri, cat si volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri vor creste.

Conform estimarilor managerilor, cifra de afaceri in domeniul serviciilor va creste cu aproximativ 7 procente.