Decizia luata miercuri de deputati a venit dupa ce procurorii anticoruptie au cerut din nou ridicarea imunitatii Elenei Udrea in vederea arestarii ei pentru trei noi fapte de luare de mita.

Fostul ministru ar fi primit prin intermediari 900.000 de euro, 600.000 de lei sub forma de servicii si de publicitate si alti 300.000 de lei, bani cheltuiti cu excursii si petreceri. Sumele reprezentau un asa numit comision de 10%, pe care Udrea l-ar fi pretins tuturor firmelor care incheiau contracte cu Ministerul Turismului. 

Elena Udrea nu a ajuns in Parlament ca sa-si sustina punctul de vedere. Va merge luni. Astazi a fost prezent doar avocatul ei.

Marius Striblea, avocat: "Prin vocea mea, doamna Udrea a cerut Comisiei sa incuviinteze urmarirea. Cu privire la arestare insa ne-am opus. Nu e cazul sa facem experimente pe pielea unui cetatean".

Avocatul a sustinut in fata comisiei juridice ca ultimele sase zile au fost umilitoare pentru clienta lui si ca arestul preventiv nu ajuta ancheta.
 
Udrea nu a ajuns asadar la Camera Deputatilor miercuri, dar a fost la DNA. Aici ar fi dat informatii suplimentare referitoare la presupuse fapte penale pe care le-ar fi savarsit generalul Florian Coldea, directorul interimar al Serviciului Roman de Informati. La iesire, Udrea a fost retinuta in declaratii.

Dupa audierile de la DNA, Elena Udrea a trebuit sa treaca inclusiv pe la Sectia 2 de politie, unde conform procedurii si-a lasat buletinul de identitate .

Prudenta deputatei este de inteles. Si-a petrecut ultimele sapte zile dupa gratii, incercand sa obtina eliberarea. Aseara a reusit sa convinga instanta suprema sa schimbe arestul preventiv in cel la domiciliu.

Cand a parasit arestul, afara o astepta mama ei. Fericita, femeia si-a imbratisat fata imediat ce s-a urcat in masina  venita sa o duca acasa. Acolo trebuie sa ramana Elena Udrea pana luni, cand va merge la Parlament, unde colegii sai vor decide daca ii ridica imunitatea in cazul Gala Bute.