Initial, Judecatoria Sectorului 2 il condamnase in martie 2013 pe Dinel Staicu la 11 ani inchisoare, insa Curtea de Apel Bucuresti a admis in parte apelul acestuia si i-a scazut pedeapsa la 9 ani inchisoare. 

Dinel Staicu a primit 7 ani inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si 6 ani pentru constituire a unui grup infractional organizat. La pedeapsa cea mai grea de 7 ani a fost adaugat cu spor de 2 ani, astfel incat el va executa 9 ani inchisoare.

In acest dosar, Dinel Staicu a fost trimis in judecata in 2007 de procurorii DNA pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. 

Alaturi de Staicu au fost deferiti justitiei Gabriel Aurel Coconea, fost director general al societatii Transgaz Medias, Cornel Teodor Volintiru, fost director general al societatii Sironex Craiova, Vlad Rebega, fost director general al societatii B.D.J. Craiova, Ioana Carmen Popescu, fost director economic al societatii BDJ Craiova, Iulian Siclitaru, Tudorica Siclitaru, Vasile Banciu, fost director general adjunct la societatii Asigurarea Nationala Romana si Adrian Bogza, fost administrator la societatea Delta Telecom.

Dinel Staicu a mai fost condamnat definitiv la sapte ani inchisoare pentru devalizarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR), insa Curtea de Apel Bucuresti a anulat condamnarea prin admiterea unei contestatii in anulare.  Ulterior, pentru ca a mituit o judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti pentru a scapa de dosar, Dinel Staicu a fost condamnat definitiv in septembrie 2014 la cinci ani inchisoare.