Ofertele promotionale si reducerile de pret pe care comerciantii le-au facut de Sarbatori i-au atras pe romani din nou la cumparaturi! S-a vazut in aglomeratia din acele zile. Multi si-au scos de pe card economiile si au umplut cosurile ca in vremurile bune!

"Vanzarile au fost mult peste cele din timpul anului. Romanii au cumparat in mod traditional cadouri pentru Sarbatorile de iarna", spune Sorin Ducman, director general al Mall-ului din Cluj

In doar 10 zile, intre 21 si 30 decembrie, romanii au scos de pe carduri peste 700 de milioane de lei, cu peste 20% mai multi bani decat in aceeasi perioada din 2009.

Suma medie retrasa la o tranzactie fost de aproximativ 400 de lei spun bancherii. "Am inregistrat 750.000 de tranzactii in valoare de peste 320 milioane lei ceea ce inseamna cu 15% mai multe tranzactii si cu 23% mai multi bani", spune Cornel Cojocaru, director comunicare la o banca comerciala.
 
"Sunt anumiti comercianti care au castigat in luna decembrie mai mult decat in tot anul pentru ca au reusit sa isi adapteze oferta, sa dea discounturi la cererea care exista pe piata", spune Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

In decembrie, bancomatele au fost asaltate de clienti: 300 de mii de oameni au scos bani de cadouri intr-o singura zi, spun reprezentantii bancilor comerciale. Cele mai mari retrageri au fost facute cu cateva zile inainte de Craciun intre 22 si 24 decembrie.