"Ma bucur sa va vad pe toti. Sper ca totul e in regula in coltul vostru de lume."

Profesorul Peter Struck de la Universitatea Pennsylvania isi incepe a treia prelegere dintr-un curs de mitologie greaca si romana. Dar, in loc sa se adreseze unei sali cu cateva zeci de oameni, comunica pe internet cu cei 54.000 de cursanti, din diferite colturi ale lumii.

Peter Struck, profesor la Universitatea Pennsylvania: "Ma adresez unei lentile, dar imi propun sa tin o prelegere cat de animata si interesanta pot eu"

Cei care urmaresc cursul in direct ii pot adresa intrebari pe Twitter, iar profesorul le raspunde in timp real. Ceilalti pot vedea inregistrarea oricand. Temele se trimit pe e-mail, iar notele la fel.

Shantanu Pendharkar, cursant: "Economisesc mult timp si imi e de mare ajutor pentru ca imi respecta programul".

Asemenea cursuri pot fi urmate pe platforme specializate, precum Coursera sau edX. Prima are peste patru milioane de studenti, 370 de cursuri si profesori de la 84 de universitati partenere. La final, nu se dau insa diplome oficiale, iar cursurile sunt mai degraba de nivel introductiv.

Citeste si:

Este profesor si castiga 4 mil. dolari/an in tara in care parintii cheltuiesc 17 mld. dolari anual pentru educatia copiilor